Flere pædagoger eller flere skattelettelser?

Asyl-politik: Stramninger virker ikke
16. maj 2019
Psykiatrien er blevet udsultet
16. maj 2019

Vi står overfor et valg. Valget mellem flere pædagoger i vores daginstitutioner eller skattelettelser til de rigeste. Regeringen har de seneste år valgt sidstnævnte. Det betyder at vores børn oplever historisk dårlige normeringer, og at vores børnehaver og vuggestuer mangler ca. 4800 voksne, til at tage sig af vores børn.

I vores Kalundborg kommune er der hele 3,7 børn pr. voksen i vuggestuerne og 7,5 børn pr. voksen i børnehaverne. En pædagog har altså kun to arme, og jo flere børn de skal tage sig af – jo mindre tid er der til leg og omsorg.

Vores børn og pædagoger fortjener simpelthen bedre.

Hvordan kan vi ønske vores børn det bedste, hvis pædagogerne nogle gange står alene med ansvaret for op til 15 børn?

I SF har vi en vision om, at alle børn uanset hvor de kommer fra og hvem deres forældre er, har lige gode muligheder for at vokse op, få et godt liv og udleve deres drømme. Det kræver gode vuggestuer og gode børnehaver.

SF foreslår, at der max må være 3 børn pr. voksen i vuggestuer og max 6 børn pr. voksen i børnehaver. Det er den minimumsnormering, vi mener, der skal til, for at give vores børn det gode børneliv i daginstitutionerne, som de fortjener.

For SF er valget mellem flere pædagoger og skattelettelser klart. Regeringen vælger skattelettelser. Vi vælger flere pædagoger og bedre omsorg til vores børn.

Jonas Ghiyati

Folketingskandidat (SF)

Sjællands storkreds